A fiatalok lapja

Kovácsházi Fiatalok Hírportál

Kovácsházi Fiatalok Hírportál

Átalakul az MVGYIÖK-EKMCS

2017. január 21. - Vörös Barbara

Gyökeresen megváltozik a Mezőkovácsháza Város Gyermek - és Ifjúsági Önkormányzatát Előkészítő Munkacsoport. 2017. január 16-án a tagok úgy döntöttek, amint a diákönkormányzatok megválasztják delegáltjaikat a munkacsoportba, az eredeti munkacsoport jogutóddal feloszlatja magát és a delegáltakkal újjáalakul, a tényleges szeptemberi megalakulásig. Matuz Ádám nyilatkozott a hírportálunknak.

"Hosszas gondolkodás után döntöttünk úgy, átalakítjuk a szervezeti struktúránkat. Volt egy alapvető hibája az MVGYIÖK-EKMCS-nek, mégpedig az, hogy az lehetett tag, aki szeretett volna és megfelelt a követelményeknek (helyi lakóhely, 12-20 éves kor, stb.), míg aki nem szavazati jogot akart úgymond "szerezni" hanem csupán segíteni, az önkéntessé vagy pártoló taggá válhatott. Az új, várhatóan pár héten belül megalakuló munkacsoportban az válhat taggá, akit valamelyik iskola diákönkormányzata taggá választ, ezenkívül mi fel szeretnénk kérni Mezőkovácsházán élő, de nem a városban tanuló fiatalokat, hogy legyenek a szervezet félig-teljesjogú tagjai. Szavazati jogot csak az őket is érintő kérdésekben kapnak, egyébként teljesen egyenrangúak lesznek az önkéntesekkel és pártoló tagokkal. A munkacsoport úgy volt eredetileg, hogy feloszlik, mert én egyéb okokból kifolyólag abbahagyom, de utána máshogy alakultak a dolgok, és megmaradunk." - mondta el Matuz Ádám január 21-én kérdésemre.

A bejegyzés trackback címe:

https://kovacshazifiatalok.blog.hu/api/trackback/id/tr2012144233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása